ΑΡΧΙΚΗ

Lesvos STEM Festival 2018

Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Lesvos STEM Festival 2018 με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη STEM εκπαίδευση και με τη διερεύνηση καινοτόμων δράσεων στις Φυσικές επιστήμες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 10 σχολεία της Λέσβου και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τμήμα Θάλασσας παρουσίασαν  τις εργαστηριακές τους δραστηριότητες, σχετικά με τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, τα Μαθηματικά, τη Ρομποτική, την Τεχνολογία, την Αστρονομία κ.α.

Το Ε.Κ.Φ.Ε Λέσβου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις τρεις καλύτερες εργασίες του Lesvos STEM Festival 2018 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης:

  1. Οικολογικό ρομπότ περισυλλογής καρπών

Από τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης:

Μαρμαρινός Βασίλειος, Κορδογιάννη Παναγιώτα, Κορδογιάννης Ραφαήλ.

  1. Έργα Τεχνολογίας

Από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης:

Σιάτρας Μιχαήλ, Γκαγκαδέλλης Δημήτρης, Τσιτσάνος Παναγιώτης, Κουρασαντζής Ευστράτιος, Κλεάνθης Δημήτρης, Καρέκος Γιώργος, Αλωνεύτης Νίκος, Βαλιάκος Χρήστος.

  1. Συναρμολόγηση και προγραμματισμός ρομπότ

Από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης:

Βαλσάμη Βασιλική-Ταξιαρχούλα, Καλμούκος Ταξιάρχης-Ευστράτιος, Κωλέτσης Παναγιώτης, Ψαρράς Παναγιώτης.

Τα βραβεία είναι τρία καλοκαιρινά μαθήματα από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τις τριμελείς ομάδες των σχολείων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας με πληρωμένα τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής στα σεμινάρια και με μόνη επιβάρυνση τις μετακινήσεις από και προς τη Μυτιλήνη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Καραντανέλλη Μαρία, Δρ. Κλωνάρη Αικατερίνη και Δρ. Τράγου Ελίνα για τη συμμετοχή τους και την αξιολόγησης των εργασιών και φυσικά το ΚΠΕ Ευεργέτουλα για την υποστήριξη που μας παρείχε.