Πείραμα του Ερατοσθένη 2017

eratosthenesΤα ΕΚΦΕ Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Λέσβου και 1ο Ηρακλείου, σε συνεργασία πλέον με το Iνστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ), διοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 (Εαρινή Ισημερία), δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».

 

Η διαδικασία των παρατηρήσεων, των μετρήσεων και των υπολογισμών υπεισέρχεται στη γνωστική περιοχή αρκετών σχολικών μαθημάτων όπως η Φυσική, η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά, η Πληροφορική κλπ.

Στον εμπλουτισμένο χάρτη των «μαθητών του Ερατοσθένη και εραστών της μάθησης», https://goo.gl/UDc25X δημιούργημα της περσινής πρωτοφανούς μαζικότητας και επιτυχίας δράσης των 400 σχολείων που πήραν μέρος, αποτυπώνονται διακριτικά: ο ενθουσιασμός, το πνεύμα συνεργασίας, η φαντασία, η ευρηματικότητα των συμμετεχόντων κι άλλες πολλές αξίες.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη συμμετοχή στη δράση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη διεύθυνση: http://www.astro.noa.gr/gr/eratosthenes  

Δείτε εδώ τα σχολεία που εχουν δηλώσει συμμετοχή
.