ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο σχολικό εργαστήριο 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης ο τοπικός προκριματικός εργαστηριακός διαγωνισμός στις Φυσικές Επιστήμες (EUSO) που διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) Λέσβου, προκειμένου να αναδειχθεί η ομάδα μαθητών που θα συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό με τελική κατάληξη την ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα διενεργηθεί στην Αυστρία (EUSO 2015).

PC066119

Μαθητές της Β΄ Λυκείου από 8 Γενικά Λύκεια της Λέσβου (2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης, ΓΕΛ Αγιάσου, ΓΕΛ Άντισσας, ΓΕΛ Πέτρας και ΓΕΛ Πολιχνίτου) βρέθηκαν εκεί, πειραματίστηκαν με πολύμετρα και αντιστάσεις, παρατήρησαν με μικροσκόπια δείγματα που παρασκεύασαν μόνοι τους, προσδιόρισαν βιταμίνη C σε πορτοκαλάδα. Προσέγγισαν τις Φυσικές Επιστήμες πειραματικά, κατέληξαν σε συμπεράσματα εργαζόμενοι σε ομάδες και πάνω απ? όλα πέρασαν ένα διασκεδαστικό πρωινό.

Το ΕΚΦΕ Λέσβου, συνεχίζοντας την παράδοση προηγούμενων ετών προσπαθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, με τις δράσεις αυτές να ενισχύσει την πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας είναι η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, οι διευθυντές των σχολείων, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο στην προετοιμασία των μαθητικών ομάδων που συμμετέχουν.

Η μαθητική ομάδα που προκρίνεται για να συμμετέχει στον πανελλήνιο πειραματικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2015 στην Αθήνα είναι του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης και απαρτίζεται από τους μαθητές: Πετροζέλλη Παναγιώτη, Σέντα Γεώργιο, Γκιγκιλίνη Εμμανουήλ. Οι υπεύθυνοι καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης που προετοίμασαν τους μαθητές είναι: ο κ. Κοντέλλης Γεώργιος (Φυσικός), ο κ. Αλεξάνδρου Νικόλαος (Χημεία), η κ. Πετρέλλη Αντρέα Αικατερίνη (Βιολογία).

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και οι καθηγητές τους μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το ταξίδι είναι αυτό που έχει σημασία και όχι ο τελικός προορισμός. Ένα ταξίδι στη γνώση έξω από τις σελίδες των σχολικών βιβλίων..

                                                                                                Από το ΕΚΦΕ Λέσβου

Θέματα